νέοι και ωραίοι / CORETHEBAND

Υπάρχουν και μερικές φορές που η τύχη σου χτυπάει την πόρτα κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την ανοίξεις. Έτσι οι CORETHEBAND «χτύπησαν την πόρτα» του MUSICA RADIO κι εμείς τους ανοίξαμε. Τους μάθαμε, τους ακούσαμε, τους ερωτευτήκαμε. Ήρθε η ώρα να τους γνωρίσεις κι εσύ!

    Οι CORETHEBAND είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2012 στα Χανιά. Υπήρξαν οι νικητές του GLOBAL BATTLE OF THE BANDS GREECE το 2015 και αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό στο Όσλο της Νορβηγίας, όπου βγήκαν τέταρτοι (η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής θέση που έχει πάρει Ελληνική μπάντα) μεταξύ άλλων 17 μπαντών από όλο τον κόσμο. Τον Δεκέμβριο του 2015 εμφανίστηκαν στο TV WAR της MAD TV GREECE. Στις αρχές του 2016 εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική διαφήμιση για την Amita Motion.

     Το 2016 επίσης, είχαν εμφανιστεί με τα τραγούδια τους Dream και Pull the Curtain στην βραβευμένη σειρά του Θοδωρή Παπαδουλάκη, «Η λέξη που δε λες» (προβλήθηκε στο APLHA TV GREECE) ενώ τον Αύγουστο του 2016 κυκλοφόρησαν το βιντεοκλίπ για το κομμάτι τους Dream κάτω από σκηνοθεσία και παραγωγή του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη, Βαγγέλη Καλαϊτζή. Το τραγούδι τους Dream έντυσε μουσικά την πιο πρόσφατη διαφήμιση του οργανισμού κατά των ναρκωτικών ΚΕΘΕΑ, η οποία προβλήθηκε στην τηλεόραση Πανελληνίως. Κέρδισαν το Hard Rock Rising Greece 2016 το οποίο διοργάνωσε το Hard Rock Cafe καθώς και τον διαγωνισμό BULL MP RADIO AWARDS 2016.


     Τον Απρίλη του 2017 κυκλοφόρησαν το βίντεοκλιπ για το κομμάτι τους Elephant, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Μανώλη Λεβεντελη. Την άνοιξη του 2017 εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική διαφήμιση των Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Μετρούν ήδη πάνω από 100 live εμφανίσεις σε Κρήτη – Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ήταν 2 φορές headliners στο Athens School Festival στην πλατεία Μοναστηρακίου και στην Τεχνόπολις στο Γκάζι. Και για τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, άφησα το ότι ήταν η opening μπάντα για τα παρακάτω διεθνή σχήματα: DESTRUCTION, BLAZE BAYLEY (ex. IRON MAIDEN), SOULFLY.


     Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν πέντε, άγνωστα μεταξύ τους, παιδιά. Αν τα γνωρίσεις, όμως, σήμερα σου δίνουν την εντύπωση ότι είναι μέλη μιας οικογένειας και όχι μιας απλής μπάντας. Η δυνατή φιλία και χημεία τους φαίνεται τόσο στην μουσική τους, όσο και στα live τους. Για τα συγκεκριμένα παιδιά ισχύει το εξής: «Τα αδέρφια σου τα επιλέγεις» Το ύφος τους indie pop/rock με αγγλόφωνο στίχο. Η μπάντα αποτελείται απο τους: Jacob Gale(frontman, guitar), Maxi Kabutz (Drums, backing vocals), Sifis Lionakis(Bass), Lefteris Theodorakis (Guitar, Backing Vocals), Artemis Ksomeritakis (Pads, synth). Εννοείται πως όσο έγραφα όλα αυτά, από κάτω έπαιζε playlist με τα τραγούδια τους, ξανά και ξανά! Παρακάτω σας παραθέτω τη δισκογραφία τους, καθώς και που μπορείτε να τους βρείτε.

Και κάπου εδώ να σας πω ότι βρέθηκα στην πολύ ευχάριστη θέση να τους πάρω συνέντευξη!!!
Χριστίνα Μπέη | Πώς γνωριστήκατε και πότε εμφανίστηκε εκείνη η ιδέα που είπατε οτι θα συνεργαστείτε για να δημιουργηθεί το γκρούπ;

► CORETHEBAND | Ο Jacob (Frontman, κιθάρα) με τον Maxi(Ντραμς, Φωνή) ήταν συμμαθητές στο σχολείο. Έπαιζαν μουσική μετά το σχολειο, καθώς και σε σχολικές γιορτές και απλά μια μέρα αποφάσισαν να αρχίσουν το συγκρότημα. Ο Jacob τηλεφώνησε έναν φίλο του και του ζήτησε να του βρει έναν μπασίστα και έναν κιθαρίστα. Έτσι μπήκαν στην μπάντα ο Σήφης (Μπάσο) και ο παλιός κιθαρίστας της μπάντας, ο Γιάννης. Αυτό το line-up υπήρξε μέχρι το 2015, όπου αποχώρησε ο Γιάννης και μπήκαν στην μπάντα ο Αρτέμης (Samples, Πλήκτρα) και ο Λευτέρης (Κιθάρα).


Χριστίνα Μπέη | Τα αποτελέσματα της δουλειάς σας φαίνονται μόνο και μόνο από τα όσα έχετε καταφέρει να κάνετε μέχρι τώρα!! Ήταν εύκολο να συνεργάζεστε και να συμφωνείτε μεταξύ σας, ώστε να έχετε αυτά τα αποτελέσματα;
► CORETHEBAND | Ένα μουσικό σχήμα λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό σαν μια σχέση και αν θέλει κανείς να αρχίσει μια μπάντα θα πρέπει να το καταλάβει προτού κάνει αυτό το μεγάλο βήμα. Η σωστή λειτουργία μιας μπάντας βασίζεται στην καλή επικοινωνία, στην κατανόηση απέναντι στις ανάγκες του καθενός, αλλά και στις θυσίες που πρέπει να κάνει ο καθένας για το συμφέρον του συνόλου. Επίσης πρέπει να καταλαβαίνει κανείς, πότε πρέπει να ξεχωρίσει την δουλειά από τη φιλία. Όλα αυτά είναι σημαντικό να εφαρμόζονται προκειμένου να μπορέσει ένα συγκρότημα να λειτουργεί σωστά. Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο και πάντα υπάρχουν διαφωνίες και τσακωμοί. Το σημαντικό είναι, στο τέλος της μέρας, να είναι όλοι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα που βγάζουν σαν σύνολο και να σκεφτούν ποιός θα είναι ο επόμενος τους στόχος.


Χριστίνα Μπέη | Πόσο εύκολο είναι για πέντε παιδιά να προωθήσουν τη δουλειά τους από την επαρχία, όπου μένετε και εργάζεστε;
► CORETHEBAND | Δεν είναι εύκολο για μια μπάντα απο την Επαρχία να προωθήσει την δουλεία της στην υπόλοιπη χώρα. Χρειάζονται πολλά ταξίδια. Χρειάζεται να πιάνεις κάθε ευκαιρία που σου δίνεται για να ανοιχτείς προς τα έξω και οταν, τελίκα, βγείς προς τα έξω, είναι το καθήκον σου να δείξεις τον καλύτερο σου εαυτό στο κοινό που θα σε παρακολουθήσει. Πρέπει να ξέρεις να είσαι ευγενικός και να εκτιμάς το κάθε άτομο που δείχνει ενδιαφέρον για την δουλεία σου. Αυτά τα λίγα άτομα, σε κάθε νέο τόπο, είναι τα άτομα που θα σε δείξουν στους φίλους τους και στις παρέες τους και που θα σου φέρουν κόσμο στην επόμενη σου συναυλία σε εκείνον τον τόπο.


Χριστίνα Μπέη | Σας ακούσαμε στην σειρά «Η λέξη που δε λες». Πώς προέκυψε η συνεργασία;
► CORETHEBAND | Η συνεργασία μας με την βραβευμένη σειρά Η λέξη που δε λες, προέκυψε από τον καλό μας φίλο και σκηνοθέτη του βίντεοκλίπ του τραγουδιού μας Dream, Βαγγέλη Καλαιτζή. Ο Καλαιτζής έδειξε το βίντεοκλίπ στον Κύριο Παπαδουλάκη (Ο σκηνοθέτης της σειράς), ο οποίος μετά αποφάσισε πως οι CORETHEBAND θα ήταν η αγαπημένη μπάντα του μικρού και ταλαντούχου πρωταγωνιστή της σειράς, του Παυλή.
Χριστίνα Μπέη | Ποιοι είναι οι λόγοι που σας «κάνουν» να γράψετε και να παρουσιάσετε κάτι νέο;
► CORETHEBAND | Η μουσική είναι το πάθος μας. Δημιουργούμε μουσική γιατί απλά μας αρέσει. Βγάζουμε τα συναισθήματα μας στην μουσική. Όταν, λοιπόν, μας αρέσει κάτι πολύ, επιλέγουμε να το παρουσιάσουμε στον κόσμο, με την ελπίδα οτι κάτι απο αυτό το υλικό θα βοηθήσει έστω και ένα άτομο να καταλάβει πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μοιράζονται τα ίδια συναισθήματα με αυτόν. Αυτό είναι, για εμας, το πράγμα που κάνει την μουσική μαγική και που μας κάνει να λέμε πως δεν θα σταματήσουμε ποτέ!


Χριστίνα Μπέη | Έχετε κάτι που θα ήθελε ο κόσμος να μάθει; δίσκο, εμφανίσεις;
► CORETHEBAND | Αν θέλαμε να μάθει κάτι ο κόσμος για τις επερχόμενες δουλειές μας, θα λέγαμε πως πέρα απο τις συναυλίες που θα πραγματοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη και το νέο βιντεοκλίπ μας που έρχεται σύντομα, τον Νοέμβριο θα πάμε στην Γερμανία. Δε θέλουμε να διευκρινίσουμε ακόμα τι ακριβώς θα κάνουμε εκεί, αλλά ευχόμαστε πως θα αρέσει σε όλους τους ανθρώπους που μας ακολουθούν.


Discography
The Waiting Game Are We There yet? EP, April 07 2017
40% Vol. EP, December 11 2017

Social media Links :
Facebook Youtube Instagram


Email

Sky Bet by bettingy.com

Δείτε επίσης