MUSICA RADIO
Musica Radio - Listen Now
  • HOME
  • MUSICA RADIO
    • Profile
    • Program
    • Producers
    • Contact us
  • AGENDA
    • Concerts
    • Electronic Music
    • Festivals
  • NEW RELEASES
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • VIEW
    • Interviews
    • We Are There
  • ART
    • Cinema
    • Like it
    • Theater
  • TOP BUSINESS IDEAS
  • MUSICA event(s)
  • Fnight_PARTIES
    • About
    • Tolis Q
    • DUALISM: S. Lourgiotis
    • DIO S
    • Marthe
    • TALOS
    • GUEST Djs / 2022 – 2024
    • GUEST Djs / 2021 – 2022
    • GUEST Djs / 2020 – 2021
    • GUEST Djs / 2019 – 2020
    • GUEST Djs / 2018 – 2019
    • GUEST Djs / 2017 – 2018
    • GUEST Djs / 2016 – 2017
No Result
View All Result
MUSICA RADIO
No Result
View All Result
Musica Radio - Listen Now

Οι Βρετανοί υπουργοί απορρίπτουν την πρόταση για visa-free σε ευρωπαϊκές περιοδείες

Στους υπογράφοντες συμπεριλαμβάνονται οι: Elton John, Radiohead, οι διοργανωτές του Glastonbury Michael και Emily Eavis και ο Liam Gallagher

Ζωή Κακοτρίχη
–
2 Φεβρουαρίου 2021, 13:42
–
Like it
Google

Google

Η υπουργός Πολιτισμού Caroline Dinenage είπε ότι το να ξαναπάρουν τον έλεγχο των συνόρων της Βρετανίας είναι η μοναδική προτεραιότητα

Οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης απέρριψαν τις εκκλήσεις για visa-free άδειες εργασίας για περιοδείες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μουσικούς, καλλιτέχνες και επαγγελματίες.

Η υπουργός Πολιτισμού Caroline Dinenage δήλωσε:
Αυτό απλά δεν είναι συμβατό με τη δέσμευσή μας για την επανάκτηση του ελέγχου των συνόρων μας.
Ένα αίτημα που ζητούσε τις εν λόγω visa-free πολιτιστικές άδειες εργασίας, έχει λάβει περισσότερες από 260,000 υπογραφές.

Στις αρχές Ιανουαρίου αναφέρθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο απέρριψε μια προσφορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση για visa-free περιοδείες για τους μουσικούς, με μία πηγή από την ΕΕ, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, να λέει στην Independent ότι είναι καθιερωμένο να προσφέρεται στους μουσικούς μία περίοδος 90 ημερών για ταξίδια χωρίς να χρειάζονται διαφορετικές άδειες εργασίας.

Η κυβέρνηση του ΗΒ αργότερα εξέδωσε μία ανταπόδειξη, με έναν εκπρόσωπο να δηλώνει στο ΝΜΕ:
Δεν είναι αλήθεια ότι απορρίψαμε μία ειδική συμφωνία από την ΕΕ ώστε να επιτρέψουμε σε μουσικούς να εργάζονται και να παίζουν σε κράτη-μέλη. Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει και πάντα θα υποστηρίζει φιλόδοξες ρυθμίσεις ώστε οι καλλιτέχνες να μπορούν να εργάζονται και να περιοδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Όπως προτάθηκε από τον τομέα των δημιουργικών τεχνών, το Ηνωμένο Βασίλειο πρότεινε να συμπεριλάβει το έργο των μουσικών, των καλλιτεχνών και των διασκεδαστών καθώς και του συνοδευτικού προσωπικού τους, σε μία λίστα επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων για τους βραχυπρόθεσμους επιχειρηματικούς επισκέπτες. Αυτό θα επέτρεπε στους μουσικούς και στο συνοδευτικό προσωπικό να ταξιδεύουν στο ΗΒ και στην ΕΕ πιο εύκολα, χωρίς να χρειάζονται άδειες εργασίας. Δυστυχώς η ΕΕ αρνήθηκε επανειλημμένα τις προτάσεις που κάναμε εκ μέρους του τομέα των δημιουργικών τεχνών. Είμαστε σαφείς ότι η πόρτα μας παραμένει ανοιχτή σε περίπτωση που η ΕΕ αλλάξει γνώμη. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο γίνεται πιο απλό για τους καλλιτέχνες του ΗΒ να ταξιδέψουν και να εργαστούν στην ΕΕ.

Σε απάντηση προς αυτό, ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε:
Το ΗΒ επέλεξε να μην επιτρέπει πλέον την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αρνήθηκε επίσης να συμπεριλάβει ένα κεφάλαιο σχετικά με την κινητικότητα στη συμφωνία. Αυτές οι επιλογές αναπόφευκτα σημαίνουν ότι τα επαγγελματικά ταξίδια μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα είναι πλέον τόσο εύκολα όσο είναι σήμερα.

Η Caroline Dinenage εκτίμησε ότι μια πρόταση της ΕΕ απορρίφθηκε λόγω ανησυχιών ότι ερχόταν σε σύγκρουση με τον τερματισμό της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων μετά το Brexit.

Οι πολίτες της ΕΕ θα εξακολουθούν να μπορούν να έρχονται στο ΗΒ σαν visa-free τουρίστες για έως και έξι μήνες μέσα σε έναν χρόνο μετά το Brexit, η οποία είναι η συνήθης περίοδος για αλλοδαπούς επισκέπτες από χώρες απαλλαγμένες από visa. Αλλά η Dinenage ισχυρίστηκε ότι η αποδοχή της προσφοράς της ΕΕ για τους μουσικούς θα άνοιγε την πόρτα για μόνιμες visa-free σύντομες διαμονές σε όλους τους πολίτες της ΕΕ, κάτι που δεν είναι συμβατό με την υπόσχεση ελέγχου των συνόρων στο μανιφέστο του Tory, αν και παραδέχτηκε ότι θα είχε ληφθεί υπόψιν για έναν πολύ μικρό αριθμό αμειβόμενων δραστηριοτήτων.

Ο βουλευτής του SNP, Pete Wishart, ο οποίος έθεσε το επείγον ερώτημα και συνήθιζε να περιοδεύει στην Ευρώπη με το συγκρότημα Runrig, δήλωσε:
Το να περιοδεύεις στην Ευρώπη σημαίνει τα πάντα για τους καλλιτέχνες και τους μουσικούς μας. Η συγκίνηση αυτή της πρώτης περιοδείας… Όλα τελείωσαν. Οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες αποτελούν απλά δευτερευούσης σημασίας στην εμμονή της κυβέρνησης για τον τερματισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας.

Η Caroline Dinenage ανέφερε ότι η απόφαση θα μπορούσε να αναθεωρηθεί τα επόμενα χρόνια, λέγοντας:
Η διαπραγματευτική ομάδα όντως διαπραγματεύτηκε μια ευκαιρία να επιστρέψει και να επανεξετάσει το ζήτημα σε μερικά χρόνια – οπότε το φως στο τέλος της σήραγγας δε σβήνει εντελώς.
Η υπουργός είπε επίσης ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο δημοσίευσης κάθε αλληλογραφίας για το ζήτημα για να αποκαλύψει τι συνέβη στις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις μετά από πιέσεις των βουλευτών. Είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι να βρει τρόπους να κάνει τη ζωή των μουσικών ευκολότερη, με συνεργασίες με μεμονωμένα κράτη της ΕΕ, παρά με τις Βρυξέλλες.
Ορισμένες εξέχουσες προσωπικότητες και αστέρια της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας βγήκαν να κατακρίνουν τις ενέργειες της κυβέρνησης με μία ανοιχτή επιστολή που συνέταξε η Εταιρεία Μουσικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών που δημοσιεύθηκε στους Times.

Η επιστολή ανέφερε ότι το ενδεχόμενο να απαιτούνται δαπανηρές άδειες θα φέρει στα άκρα πολλούς καλλιτέχνες και πρόσθεσε:
Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει επειγόντως αυτό που είπε ότι θα κάνει και να διαπραγματευτεί ταξίδια άνευ γραφειοκρατίας στην Ευρώπη για τους Βρετανούς καλλιτέχνες και τον εξοπλισμό τους.
Στους υπογράφοντες συμπεριλαμβάνονται οι Elton John, Radiohead, οι διοργανωτές του Glastonbury Michael και Emily Eavis και ο Liam Gallagher.

Επιπρόσθετα, στοιχεία από τη βρετανική μουσική βιομηχανία εξέφρασαν ανησυχία ότι ο αντίκτυπος των μουσικών που ενδέχεται να μην μπορέσουν να περιοδεύσουν στην Ευρώπη μετά το Brexit, θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε δυσκολία στην απόκτηση visa για περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μία US visa απαιτεί ταλέντο για να δείξουν ότι έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση για να είναι κατάλληλοι υποψήφιοι.

Πηγή: mixmag.net, independent.co.uk

  • Ακολουθήστε το musicaradio.gr στο Google News και μείνετε συντονισμένοι
    για όλα τα μουσικά και πολιτιστικά νέα!
Facebook
Twitter/X
Telegram
Pocket
Email
Εκτύπωση
Ζωή Κακοτρίχη

Ζωή Κακοτρίχη

Μου αρέσει πολύ να διαβάζω βιβλία – όχι σε δόσεις, μια κι έξω – γιατί αγωνιώ να μάθω τι γίνεται στο τέλος. Μου αρέσει να ακούω μουσική από τη στιγμή που ανοίγω τα μάτια μου το πρωί γιατί μου φτιάχνει τη διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας! Η μουσική είναι ψυχοθεραπεία. ΤΕΛΟΣ

Δείτε και αυτά τα άρθρα

photo: Vana Ba Afrika
Like it

African SpringFest [by VANA BA AFRIKA]

Η μεγαλύτερη γιορτή χρωμάτων, αρωμάτων και Αφρικανικής κουλτούρας έρχεται για ακόμη μια χρονιά στην Αθήνα. To African SpringFest είναι εδώ! 

19 Μαΐου 2026, 14:58
photo:: Δελτίο Τύπου
Like it

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ | Icons – After Dark

Δύο ενότητες εντυπωσιακών έργων μεγάλων διαστάσεων, παρουσιάζει ο Βασίλης Αντωνάκος στη νέα του ατομική έκθεση με τίτλο Icons - After...

15 Μαΐου 2026, 10:00
Like it

Φεστιβάλ Γεύσεων [5-7 Ιουνίου] Δημοτική Αγορά Καρδίτσας

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΕΩΝ - 05 έως 07 Ιουνίου στη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας - φιλοδοξεί να είναι μια μεγάλη γιορτή γεύσεων,...

14 Μαΐου 2026, 17:32
Like it

Η «σχεδία» της οικειότητας και των χαρταετών

Εισερχόμαστε στην κοινότητα της οικειότητας, βρίσκουμε τις νότες της σωτηρίας, εξασκούμαστε στον τρύγο του σωφρονισμού.

27 Απριλίου 2026, 17:17

Musica Radio Latest

African SpringFest [by VANA BA AFRIKA]

19 Μαΐου 2026, 14:58

Kat P _ Afterglow

19 Μαΐου 2026, 10:00

reworks agora 22.23.24 Μαΐου | Θεσσαλονίκη

18 Μαΐου 2026, 10:00

QUAL (William from Lebanon Hanover) LIVE

16 Μαΐου 2026, 10:00

ICARIA MUSIC FESTIVAL [program]

15 Μαΐου 2026, 13:49

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ | Icons – After Dark

15 Μαΐου 2026, 10:00

Φεστιβάλ Γεύσεων [5-7 Ιουνίου] Δημοτική Αγορά Καρδίτσας

14 Μαΐου 2026, 17:32

The Black Tabasco – Animal Love [album]

14 Μαΐου 2026, 10:00
Musica Project

Musica Radio Picks

photo: Vana Ba Afrika
Like it

African SpringFest [by VANA BA AFRIKA]

19 Μαΐου 2026, 14:58
photo:: Δελτίο Τύπου
Ελλάδα

Kat P _ Afterglow

19 Μαΐου 2026, 10:00
Electronic Music

reworks agora 22.23.24 Μαΐου | Θεσσαλονίκη

18 Μαΐου 2026, 10:00
photo:: Δελτίο Τύπου
Concerts

QUAL (William from Lebanon Hanover) LIVE

16 Μαΐου 2026, 10:00
Facebook Youtube Instagram Soundcloud RSS

MUSICA RADIO

Διεύθυνση: Νίκης 21, 41222, Λάρισα
Τηλέφωνα: 2410259957, 6989262221
Εmail: info@musicaradio.gr

Το MUSICA RADIO αγαπάει τη μουσική, το cinema, τα live concerts, τα festivals, τους DJs, τις νέες κυκλοφορίες σε indie & electro music και μέσα από τους άξονες του: τέχνες, πολιτισμός, μουσική… εξελίσσεται.

ABOUT MUSICA RADIO

  • Program
  • Producers
  • Fnight_PARTIES
  • Musica Project
  • Contact

© 2015-2026 Musica Radio -
Developed by ITBox

  • HOME
  • MUSICA RADIO
    • Profile
    • Program
    • Producers
    • Contact us
  • AGENDA
    • Concerts
    • Electronic Music
    • Festivals
  • NEW RELEASES
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • VIEW
    • Interviews
    • We Are There
  • ART
    • Cinema
    • Like it
    • Theater
  • TOP BUSINESS IDEAS
  • MUSICA event(s)
  • Fnight_PARTIES
    • About
    • Tolis Q
    • DUALISM: S. Lourgiotis
    • DIO S
    • Marthe
    • TALOS
    • GUEST Djs / 2022 – 2024
    • GUEST Djs / 2021 – 2022
    • GUEST Djs / 2020 – 2021
    • GUEST Djs / 2019 – 2020
    • GUEST Djs / 2018 – 2019
    • GUEST Djs / 2017 – 2018
    • GUEST Djs / 2016 – 2017