Η Lah Porella παρουσιάζει το νέο της τραγούδι Ηλιότοπος σε παραγωγή του μουσικού & συνθέτη Lorqa.
Εσένα ποιος είναι ο Ηλιότοπός σου; Που νιώθεις ζεστασιά, ασφάλεια και εμπιστοσύνη;
Ο Ηλιότοπος είναι το πιο πρόσφατο κομμάτι του επερχόμενου δίσκου της Lah Porella με τίτλο Πράσινη Σκάλα, καθώς γράφτηκε τον Ιούλιο του 2024, μία περίοδο εσωτερικής αναζήτησης και δημιουργικής έκρηξης.
Εκείνη την εποχή, έμενε στην Καλλιθέα μαζί με τη συγκάτοικό της Εριφύλλη – έναν άνθρωπο φρέσκο, με περιέργεια, ενσυναίσθηση και μεγάλη αγάπη για τη μουσική – με την οποία μοιραζόταν ένα σπίτι γεμάτο ήχους, χρώματα αλλά και ένα κλασικό πιάνο.
Ήταν τέλη Ιουλίου και παρόλο που η Αθήνα έβραζε από τη ζέστη, εκείνο το ηλιοβασίλεμα ήταν από τα ομορφότερα που είχε δει. Βαθύ κόκκινο και έντονο πορτοκαλί είχαν καταλάβει τον ουρανό, προσθέτοντας στο τοπίο δέος, συγκίνηση, ευαλωτότητα αλλά και δύναμη. Εκείνο το ηλιοβασίλεμα γέννησε τον Ηλιότοπο.
Το διάστημα που η Καλλιθέα έγινε το σπίτι της, ήταν εκείνο κατά το οποίο που άνθισε μέσα της ο πειραματισμός, το εγώ και το ειλικρινές συναίσθημα. Η αναζήτηση της ταυτότητας, η αποδοχή και η κατανόηση του εαυτού, αλλά και ο έρωτας, ώθησαν στη συγγραφή των στίχων:
‘Ηλιοβασίλεμά μου λιώνεις μέσα την καρδιά μου
Κόκκινο στάζει το χρώμα, μείνε για λίγο ακόμα
Σκέπασέ μου πια το σώμα
Ηλιοβασίλεμά μου βράδυνε τα βήματά μου
Φέρε της φωτιάς τη φλόγα, κάψε με λίγο ακόμα
Δε μπορώ να μαστε χώρια’
Ένα τραγούδι φωτιά, ένας μικρός εσωτερικός μονόλογος – γεμάτο συναίσθημα και αλήθειες που καίνε γλυκά.
Ο Ηλιότοπος, έρχεται μετά το Γλειφιτζούρια και αποτελεί το δεύτερο single μέσα από τον επερχόμενο δίσκο της, Πράσινη Σκάλα, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.
Credits
Μουσική/Στίχοι: Lah Porella
Παραγωγή – Mixing: Lorqa
Mastering: Αλεξ Παπαδόπουλος
Ηχογράφηση: Tube Sound Recordings
Πηγή: Δελτίο Τύπου