μάθε το #vforacause και σώσε ζωές!

Τον Βασίλη τον «ανακάλυψα» μέσα από ένα αφιέρωμα για μία δράση που «τρέχει» αυτή την εποχή και έχει να κάνει με δημιουργία και διάθεση να μοιράσει απλόχερα βοήθεια σε ανθρώπους που την χρειάζονται!


Διαβάζοντας το βιογραφικό του είδα ότι είναι ένας απίστευτα χειμαρρώδης άνθρωπος στο λόγο, με ισορροπημένη σκέψη και τεράστια διάθεση να ζήσει την ζωή του με όλα αυτά που θα τον κάνουν χαρούμενο. Θα το καταλάβεις, διαβάζοντας όλα αυτά που είπαμε…
   Ο Βασίλης Αθανασιάδης, είναι 31 ετών και μεγάλωσε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στην Καρδίτσα «Σχεδιασμό και Τεχνολογίας Ξύλου», έζησε στην Ελλάδα, μετακόμισε στην Γερμανία και ζωγραφίζει ή σχεδιάζει πράγματα για την ευχαρίστηση του (καθώς ήταν και σχεδιαστής αυτοκινήτων).


   Μία μέρα έμαθε ότι ένα δικό του πρόσωπο στην Ελλάδα αρρώστησε και αυτό τον συγκλόνισε καθώς τα έξοδα ήταν τεράστια και η κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη. Μία μέρα που ζωγράφιζε αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος για να βοηθήσει ήταν μέσω της τέχνης του. Με το πολλά φτάνουμε στο 2016 όπου ζήτησε απ' τους Deep Purple να αναδημιουργήσουν ένα t-shirt για καλό σκοπό… ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ.

   Αυτό το t-shirt υποστηρίζει την προσπάθεια #vforacause για την συγκέντρωση χρημάτων για χάρη της Ασπασίας, Μυρτούς, Άγγελου και του Γιώργου που νοσηλεύονται στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

  … για όλα τα παραπάνω αλλά και για άλλα τόσα που συζητώ μαζί του όλο αυτόν τον καιρό που γνωριστήκαμε, αποφασίσαμε ως MUSICA Project να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνατότητες έτσι ώστε να μάθεις πιο πολλά για όλες αυτές τις δράσεις αλλά και το πως μπορείς να βοηθήσεις.


Ας μας τα πει καλύτερα για αρχη
με ένα video που τραβήξαμε στη Γερμανία…
SEMIS PETRAKIS | Θα ήθελες να μας πεις ποιος είσαι και τι κάνεις σε αυτή τη ζωή;
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ | Είμαι ο Βασίλης Αθανασιάδης, είμαι καλλιτέχνης και παράλληλα εργάζομαι ως μηχανικός εδώ και τέσσερα χρόνια σε μια βιομηχανική εταιρεία στην Γερμανία. Φέτος πήρα την πρωτοβουλία να βοηθήσω συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη μέσα από αυτό που αγαπάω. Την ζωγραφική.


S.P. | θεωρείς τον εαυτό σου ζωγράφο; Σκιτσογράφο; Μηχανικό; Ποιος θα ήταν ο τυπικός τίτλος που θα έπαιρνα στα χέρια μου με μια κάρτα σου;
► B.Α. | Είμαι καλλιτέχνης, και αν ήταν ένας τίτλος που με αντιπροσωπεύει καλύτερα από αυτούς τους τρεις αυτός θα ήταν του ζωγράφου, αλλά μπορώ να κάνω εξίσου καλά πολλά πράγματα. Δυστυχώς όμως δεν πιστεύω στις «ταμπέλες» γιατί νομίζω ο καθένας κάνει πλέον από 2-3 δουλείες σχετικά καλά! Κάρτα δίνω μόνο της δουλειάς μου ως μηχανικός, αν και διαθέτω κάρτες ως καλλιτέχνης τις οποίες δεν έχω τολμήσει ακόμα να δώσω.S.P. | Ποια είναι δράση που «τρέχεις» αυτή την εποχή και πως θα μπορούσαμε ΟΛΟΙ να βοηθήσουμε;
► B.Α. |  Οι δράσεις που τρέχω αυτή την περίοδο είναι δυο. Τα t-shirts που εχω δημιουργήσει με τις υπόγραφες των Deep Purple και ένας πίνακας σε συνεργασία με τον Νίκο Γκάλη και το charityidols.gr, ο οποίος δημοπρατήθηκε πριν λίγο καιρό για την θεραπεία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Άρη, του Άρτουρ Λεκμπέλο.
Η μεγαλύτερη δράση είναι σαφώς να διαδοθεί το μήνυμα αλληλεγγύης, ώστε να βοηθηθούν με όποιο τρόπο γίνεται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Είτε μέσω της δικής μου προσπάθειας με ένα t-shirt είτε με δική σας προσωπική βοήθεια! Όλα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα!
S.P. | Η ανάγκη δημιουργεί την πράξη ή η πράξη δημιουργείτε από μια ιδέα;
► Β.Α. | Και τα δύο. Υπήρξαν στιγμές που η ανάγκη δημιούργησε την πράξη, καθώς και άλλες που η πράξη δημιουργήθηκε από μια ιδέα! Ο σκοπός πάντα ήταν να μην σταματήσεις να προχωράς μπροστά, να σκέφτεσαι, να υπάρχεις και να αναπτύσσεσαι. Μπορείς να αλλάξεις μαζί με το κύμα αλλά και να αλλάξεις το κύμα ο ίδιος.

S.P. | Πόσο βοηθάει η τεχνολογία τις ενέργειες σου;
► B.Α. |  Τεχνολογικά είμαστε χειρότερα απο το αύριο και καλύτερα από το χθες. Η τεχνολογία τρέχει με την ταχύτητα του φωτός και εμείς ακολουθάμε. Θεωρώ οτι βοηθάει πάρα πολύ την επικοινωνία των ανθρώπων. Και είμαι υποστηρικτής της, διότι μπορώ να επικοινωνήσω πολύ εύκολα με τον κόσμο που δεν γνωρίζω και να παρουσιάσω κάτι. Το ίδιο και αυτοί με εμένα. Μαθαίνω μέσα από αυτή, κάτι που δεν ήξερα ή δεν είχα την ευκαιρία να δω ή να ακούσω. Εγώ π.χ. ίσως να μην μπορούσα τόσο γρήγορα και εύκολα να είχα την ευκαιρία να μιλήσω αυτή την στιγμή με εσάς αν δεν είχαμε την τεχνολογία!

S.P. | Θεωρείς ότι αν ζούσες ακόμη στην Ελλάδα και όχι στη Γερμανία θα μπορούσες να κάνεις πράξη όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου;
► B.Α. |  ΝΑΙ! Θεωρώ ότι θα μπορούσα να κάνω ότι έχω στο μυαλό μου και πάλι. Ο άνθρωπος ξεκίνησε από την αρχή της εξέλιξης του με τα πιο απλά μέσα. Το ίδιο και εγώ, έχω μάθει από μικρός να ανάβω... «φωτιά με δυο κλαριά ξύλο». Το μόνο που θα άλλαζε ότι ίσως να αργούσε λίγο όλη αυτή η διαδικασία… οι ρυθμοί του εξωτερικού είναι αλήθεια γρήγοροι… Αλλά θα τα έκανα σίγουρα γιατί πιστεύω σε εμένα. Δεν έχει να κάνει με τη τοποθεσία τόσο όσο με το τι προσπαθείς να πετύχεις, ποια μέσα διαθέτεις, και τι είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις. Η Ελλάδα είναι «γόνιμη» και νομίζω μπορούμε να «καλλιεργήσουμε» αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.πάτησε εδώ για να μεταφερθείς στην επισημη σελιδα του__ 


S.P. | Μεγαλύτερη ανταπόκριση από πού έχεις; 
► B.Α. |  Περισσότερη ανταπόκριση παίρνω σαφώς από την Ελλάδα γιατί και τα πρότζεκτ μου αφορούν συνήθως εγχώρια θέματα. Βέβαια το κοινό στο εξωτερικό είναι αρκετά μεγάλο σε οτι αφορά τα θέματα τέχνης και πολιτισμού και βλέπω ότι όλες οι τέχνες είναι πάντα πόλος έλξης. Είτε είναι ζωγραφική ή μουσική ή οτιδήποτε. Θεωρώ όταν προσπαθούμε να ξεφύγουμε για να ηρεμήσουμε πάντα υπάρχει η τέχνη εκεί για εμάς και φυσικά υπάρχει έδαφος για νέους καλλιτέχνες και νέες ευκαιρίες.

S.P. | Είσαι ένας άνθρωπος που κάνεις πράξη αυτά που θέλεις. Φεύγεις, επιστρέφεις, ζωγραφίζεις, δουλεύεις… Το μυστικό για μια καλή ζωή είναι να κάνουμε πράξη αυτά που μας ευχαριστούν;
► B.Α. |  χαχα καλή ερώτηση! Το μυστικό για μια καλή ζωή είναι ότι είναι μυστικό, το οποίο πρέπει να ανακαλύψει ο καθένας μας μόνος του. Για εμένα προσωπικά είναι ευλογία να μπορώ να συνεισφέρω με τέχνη. Ένας μουσικός με την μουσική. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας ο άνθρωπος έχει ανάγκη να εκφραστεί καλλιτεχνικά ή να απολαύσει μια καλλιτεχνική εμπειρία για να αντισταθμίσει την υπερβολική πεζότητα της καθημερινότητας του. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια εποχή όμως που τα μέσα όπως το Ίντερνετ έχουν μπει στη ζωή μας ενεργά, αρκεί να επιλέξουμε αυτό που θέλουμε και μπορούμε μέσα σε λίγη ώρα να έχουμε χιλιάδες επιλογές ή βήματα ώστε να πετύχουμε αυτό που μπορεί να μας κάνει χαρούμενους.

Σαφώς...Ζεις όμορφα όταν εκπληρώνονται οι επιθυμίες σου αλλά, το ερώτημα για μια καλή ζωή είναι το που επενδύει ο καθένας χρόνο και ενέργεια. Τι μας κρατάει υγιείς κι ευτυχισμένους όσο ζούμε; Η ομορφιά που ξυπνάει το είναι μας βρίσκεται στα καθημερινά μικρά πράγματα γύρω μας πχ. τα ταξίδια. Κάποιοι άνθρωποι νιώθουν ευτυχισμένοι κάνοντας ταξίδια. Βγαίνουν από την δίνη της καθημερινότητας και του θορύβου στην οποία ζουν και πηγαίνουν στο βουνό, στη θάλασσα κτλ ώστε να θαυμάσουν την ομορφιά του κόσμου, χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα ή να θέλουν να την κατέχουν. Εγώ βοηθάω ένα συνάνθρωπο μου χωρίς να περιμένω αντάλλαγμα. Εφόσον με ρωτάτε θα απαντήσω και εγω με μια ερώτηση ώστε να σπείρω κάτι, και να δημιουργηθεί μια εσωτερική αναζήτησή στον κάθε άνθρωπο για να προχωρήσει.

Αν ήταν να επενδύσουμε στον αυριανό ευτυχισμένο εαυτό μας που θα βάζαμε τον χρόνο μας και την ενέργεια που θα σπαταλούσαμε; πιστεύω αν θέσει κάποιος αυτό το ερώτημα στον εαυτό του θα πάρει σίγουρα μια ουσιαστική απάντηση :)πως μπορείς να βοηθήσεις__
Δράσεις:  Facebook | instagram  | #vforvasili | #vforacause
Βασίλης Αθανασιάδης  / Facebook 

Email

Sky Bet by bettingy.com

Δείτε επίσης