Andria Antoniou & Roman Gomez // Encuentro

Encuentro είναι ο τίτλος του καινούργιου άλμπουμ της Κύπριας / Φινλανδής τραγουδίστριας Άντριας Αντωνίου και του Αργεντίνου μουσικοσυνθέτη και πολυ-οργανοπαίκτη (πιάνο, μπαντονεόν, κιθάρα) Ρομάν Γκόμεζ

 

Το άλμπουμ παρουσιάζει αυθεντικές συνθέσεις του Ρομάν οι οποίες φέρνουν μαζί χρώματα από Αργεντίνικο τανγκό, φολκλορική μουσική της Λατινικής Αμερικής και τζαζ.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου 2019
Έκδοση: CD, βινύλιο και ψηφιακή


Τους στίχους των τραγουδιών τους έχουν γράψει οι Mario Bakuna (Βραζιλία), Claudia Salomone (Αργεντινή), Ειρήνη Κωνσταντινίδη (Ελλάδα) και Julia Gray (Λονδίνο). Η προσαρμοστικότητα και ευελιξία της Άντριας μας ταξιδεύει σε διάφορες κουλτούρες τραγουδώντας σε τέσσερις γλώσσες: ισπανικά, ελληνικά, πορτογαλικά Βραζιλίας και αγγλικά. Σε αυτό το πρότζεκτ δόθηκε ισάξιο βάρος και σημασία στους στίχους και μουσική, με κοινό σκοπό τη δημιουργία αισθησιακών και συχνά απροσδιόριστων εντυπώσεων αλλά και συνάμα διαφόρων διαθέσεων.

 

 

Η Χριστίνα Μπέη κατάφερε να «κλέψει» κάποιες σκέψεις της Άντριας καθώς ως μουσικός του Κόσμου, δεν ξέρεις που θα ξημερώσει.

Χριστίνα Μπέη | Πως προέκυψε η συνεργασία με τον ΡΟΜΑΝ ΓΚΟΜΕΖ και τι ήταν αυτό που σας έκανε να εκφραστείτε κοινά στο Encuentro;
Άντριας Αντωνίου | Με τον Ρομάν γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων στην Αθήνα το 2016. Η πρώτη μας συνάντηση έφερε στο φως το κοινό μας πάθος για τις πλούσιες μουσικές της Λατινικής Αμερικής. Από την πρώτη στιγμή δέσαμε μουσικά και εκφραστικά σε τεράστιο βαθμό. Με πολλή περιέργεια και ενθουσιασμό ξεκινήσαμε να εξερευνούμε ιδέες για το πως να συνδυάσουμε τις μουσικές κουλτούρες και γλώσσες που μας ενδιαφέρουν. Το Encuentro λοιπόν φέρνει μαζί τις κοινές μας εμπειρίες και το όραμά μας διαμέσου αυθεντικών μουσικών συνθέσεων. Από την αρχή της συνεργασίας μας νιώθω ότι ο ένας βοηθά τον άλλο να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Πιστεύω επίσης ότι αντιλαμβάνομαι σε ένα βαθύτερο επίπεδο τις μουσικοσυνθέσεις του Ρομάν, κυρίως συναισθηματικά και για αυτό εξάλλου πήραμε την απόφαση να κάνουμε αυτό το άλμπουμ μαζί.

 

 

Πόσο μικρός είναι ο κόσμος για εσένα; Καθώς έχεις καταγωγή από την Κύπρο και την Φινλανδία, έχεις σπουδάσει στην Αγγλία, έχεις παίξει σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο και συνεργάζεσαι με Αργεντίνο καλλιτέχνη.
_ Μέσα από την ανατροφή που είχα και τις εμπειρίες μου στο εξωτερικό συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο πόσο μικρός αλλά και προσεγγίσιμος είναι ο κόσμος. Το ενδιαφέρον μου για άλλες κουλτούρες, μουσικές και γλώσσες θα έλεγα ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο κοινωνικό και οικογενειακό πλαίσιο μέσα στο οποίο μεγάλωσα. Γεννήθηκα στην Αγία Νάπα σε ένα τουριστικό χωριό της Κύπρου όπου έχουμε πολλές επιρροές από το ξένο στοιχείο. Μεγάλωσα επίσης σε μια οικογένεια όπου η μητέρα μου είναι Φινλανδοσουηδέζα και ο πατέρας μου Κύπριος. Οπότε η δίγλωσση μου ανατροφή και η επαφή μου με διάφορες κουλτούρες τροφοδότησε αυτό το ενδιαφέρον που έχω και συνέβαλε στην ενασχόλησή μου με διάφορες γλώσσες μέσω του τραγουδιού.

Επίσης το Λονδίνο όπου και ζω τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι ένας τόπος τόσο πολυπολιτισμικός, μια μικρογραφία του κόσμου όλου όπου μπορείς να πάρεις γεύσεις από διάφορες χώρες. Εν τέλει καταλήγω ότι ο κόσμος είναι ακόμα πιο μικρός και προσεγγίσιμος όταν τον ζείς μέσω της μουσικής και γενικά της τέχνης. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι η μουσική δεν έχει σύνορα. Η μουσική ενώνει, καλλιεργεί ειρήνη και αγάπη.

 

 

Όταν δημιουργούσατε το Encuentro υπήρχαν σίγουρα κάποια όνειρα και προσδοκίες γι’ αυτό. Θέλεις να μας πεις τι θα ήθελες να καταφέρει το album;
_ Κατά τη δημιουργία του άλμπουμ ήμασταν τόσο αφοσιωμένοι στη πράξη αυτή και στην κάθε λεπτομέρεια που δεν είχαμε χρόνο και ενέργεια να σκεφτούμε πολύ το μέλλον. Όταν όμως πλησιάζαμε προς την εκτύπωση του άλμπουμ και συνειδητοποιήσαμε ότι θα γίνει πραγματικότητα αυτό όλο που ετοιμάζαμε τόσο καιρό, τότε όλες οι ιδέες και τα όνειρα άρχισαν να εκφράζονται και ένα ένα να εκτελούνται. Έχουμε ήδη κάνει δύο επίσημες παρουσιάσεις του άλμπουμ στη Κύπρο και στο Λονδίνο οι οποίες πήγανε πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή το επόμενο μας βήμα είναι να οργανώσουμε μια Ευρωπαϊκή περιοδεία για να φέρουμε το Encuentro και σε άλλες χώρες και σε μεγαλύτερο κοινό. Η Ελλάδα είναι βεβαίως μια από τις επόμενες μας επιλογές.

Επίσης αυτή την περίοδο συζητούμε την ετοιμασία του πρώτου μας βιντεοκλίπ. Αυτό που με κάνει πολύ χαρούμενη είναι να μοιράζομαι την μουσική μας ζωντανά και να εκλαμβάνω την ενέργεια του κόσμου. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά η μουσική μας να μπορέσει να επηρεάσει, να αγαπηθεί, να αγγίξει και να συγκινήσει κι άλλο κόσμο όσο μας έχει συνεπάρει κι εμάς. Μέσα από αυτό το έργο έχουμε μάθει πάρα πολλά, είχαμε δυσκολίες, προκλήσεις, εμπνεύσεις, όμορφες δημιουργικές στιγμές...και συνεχίζουμε με περισσότερες ιδέες και όνειρα για το μέλλον.
Ως άνθρωπος του Κόσμου τι σε ανησυχεί σε όλα αυτά που «βλέπεις»;
_ Είναι πολλές οι ανησυχίες μέσα στον κόσμο που ζούμε. Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μία λέξη για κάθε ένα από τα θέματα που με ανησυχούν θα ήταν - ταχύτητα, στρες, ακρότητα, κρίση, καταστροφή, φτώχεια. Η ταχύτητα με την οποία βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες καθημερινά από το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταφέρνει να στρεσάρει, να επηρεάζει την ικανότητα συγκέντρωσης και εμβύθισης σε ένα μόνο αντικείμενο, να αποπρασανατολίζει και να οδηγεί πολλούς σε πράξεις επιδεικτικές ή επιφανειακές. Επίσης η κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και τόσες άλλες χώρες με ανησυχεί πολύ. Οι τόσοι νεαροί που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Η άνοδος της ακροδεξιάς ως αποτέλεσμα της οικονομικής και ηθικής κρίσης.

Με ανησυχεί που ο κόσμος απλά τρέχει, δουλεύει, δεν σταματά να ανασάνει, να αφουγκραστεί, να ζήσει τη στιγμή, να την χωνέψει. Θέματα όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η καταστροφή του περιβάλλοντος γενικότερα μπορεί να φαίνονται πολύ μακριά από τον καθένα από εμάς αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι όλο και πιο κοντά μας. Αυτά και πολλά άλλα με ανησυχούν στον κόσμο του σήμερα αλλά παρόλα αυτά ως άτομο θετικό προσπαθώ να ζω την κάθε μου μέρα καλύτερα από την προηγούμενη, να συνεισφέρω κάτι με το δικό μου τρόπο και να υπενθυμίζω στον εαυτό μου και στους ανθρώπους γύρω μου την ανάγκη του να ζούμε την κάθε στιγμή στο έπακρο. Η δουλειά δεν είναι η ζωή μας. Υπάρχουν τόσες ομορφιές γύρω μας! Ας ανοίξουμε τα μάτια και τη ψυχή μας.

 

 

Άντρια Αντωνίου
Η Άντρια Αντωνίου είναι Κύπρια / Φινλανδή τραγουδίστρια και μουσικός με εξειδίκευση στη τζαζ, λατινική μουσική και ελληνικό ελαφρό τραγούδι. Η ενασχόλησή της με διαφορετικά είδη μουσικής απο μικρή ηλικία και η δίγλωσση ανατροφή της την έχουν οδηγήσει φυσικά στο είδος καλλιτέχνη που είναι - ένα αμάγαλμα απο διαφορετικά είδη μουσικής σε διαφορετικές γλώσσες.


Μετά απο τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη τζαζ στο Guildhall School of Music & Drama στο Λονδίνο, έχει παρουσιαστεί σε διάφορες σκηνές, θέατρα, και φεστιβάλ στο Λονδίνο, στην Αθήνα, στην Κύπρο, στην Κολομβία και Κούβα. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς και βραβευμένους καλλιτέχνες όπως τον Omar Puente, Γιώργο Χατζηνάσιο, Greg Arrowsmith, τη μπάντα Classico Latino, το Mario Bakuna, και πιο πρόσφατα, τον Roman Gomez.

Φέτος κυκλοφόρησε το πρώτο της αλμπουμ, Encuentro, μαζί με τον Αργεντίνο μουσικοσυνθέτη, Roman Gomez. Επίσης αυτον το χρόνο θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ Havana Classic της μπάντας Classico Latino το οποίο έχουν ηχογραφήσει μαζί με την Άντρια στη Κούβα το περασμένο καλοκαίρι.

 

Róman Goméz
Eκτός από αναγνωρισμένος σολίστ του πιάνου, του μπαντονεόν και της κιθάρας, o Róman Goméz είναι επίσης ένας εξαιρετικός συνθέτης και ενορχηστρωτής. Κατάγεται από το Buenos Aires, από οικογένεια τανγκέρος -ο πατέρας του είναι τραγουδιστής σε ορχήστρες τάνγκο (όπως αυτή του Jose Colangelo), ο θείος του διάσημος χορευτής του τάνγκο και ιδρυτής της σχολής Copello, ο αδελφός του ντράμερ.


Παράλληλα με με τη μελέτη του τάνγκο απέκτησε και κλασική παιδεία στο Κοσερβατόριο Rene Deppe και σύνθεση στο Κοσερβατόριο Juan José Castro, στο Μπουένος Άιρες. Στη συνέχεια σπούδασε τζαζ πιάνο στο Ward College στο Μπουένος Άιρες και ηλεκτρονική μουσική τεχνολογία με τον Diego Bosco στο Ρίμινι της Ιταλίας. Κατά τη διαμονή του στην Ιταλία έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Ιταλούς καλλιτέχνες - όπως ο τζαζ συνθέτης Daniele Sepe, οι τραγουδιστές Lucio Dalla, Edοardo de Angelis, Lisa, Tony Esposito-, καθώς και με την περίφημη Accademia di Santa Cecilia.


Οι συνθέσεις του Roman χαρακτηρίζονται από στοιχεία της αργεντίνικης και της λατινο-αμερικάνικης φολκλόρ μουσικής, με έμφαση στο βραζιλιάνικο ήχο, ενώ υιοθετεί και ελεύθερα στιλιστικά στοιχεία της jazz

 

 

Χριστίνα Μπέη
►► Η Χριστίνα Μπέη είναι διατροφολόγος – διαιτολόγος και Ραδιοφωνικό «παιδί» του MUSICA RADIO καθώς έκανε εκπομπές για 2 χρόνια στα ΠΡΩΙΝΑ ΣΟΥ. Πλέον την ακούς σε όλα τα Pop Up Studio του MUSICA RADIO αλλά και στη στήλη διατροφής κάθε Τετάρτη 12:30

Email

Sky Bet by bettingy.com

Δείτε επίσης